Divendres passat la Laia em va oferir la possibilitat d’anar a una trobada de pares i mares per parlar del portatge dels nadons. Fa temps que busco, miro pàgines d’internet, demano a companyes quina motxilla o mocador els va més bé, per què escollir l’adequada no és tasca fàcil. Especialment quan ja tens altres fills i procures no acumular aquell reguitzell d’objectes que tenen una vida útil molt curta… i que per sort o desgràcia quan tens el primer fill acabes acceptant a casa.

Els fills es fan grans, les endròmines ocupen espai, i quan ja no ets mare novella et tornes molt selectiva a l’hora de tornar a omplir la llar amb coses pel nounat.

Gràcies a la Laia, ara tinc clar què necessitem a casa. A l’hora de triar quin portabebè és l’adequat a cada família i nadó hi ha quatre coses que cal saber; no només de com s’han de col·locar els infants, sinó també quines són les mesures i el pes que poden suportar, coses importants a nivell de seguretat i a tenir en compte. La Laia i la Gal·la ens van poder fer una bona explicada del què es considera important i sobretot una demostració dels diferents tipus de portabebès que hi ha al mercat, i gràcies a la seva experiència ens ha parlat dels punts forts i febles de cada un d’ells. Això als assistents ens ha estat de gran ajuda; hi ha molt per triar i realment no és el mateix llegir-ne les explicacions i comentaris que veure-ho en directe, i fins hi tot probar-los amb les nines (de pes real) per aprendre a fer nusos, a com pujar els nadons, com agafar-los i a quina alçada col·locar-los. El seu assessorament  ha estat molt benvingut per tots els assistents, que com que era un grup petit i íntim ha permès poder parlar de cada cas amb comoditat. Estic molt agraïda a la Laia, que amb la seva experiència i coneixement, hem pogut valorar allò que en el nostre cas ens convé més.